Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-09 20:08:00

Global kadın hareketi ve toplumsal etkileri, WOW Warmup’ta masaya yatırılıyor

British Council’ın 2017 yılından bu yana yürüttüğü Kültür ve Sanat Alanında Kadın ve Liderlik programı kapsamında, İstanbul’da gerçekleştirilecek Women of the World Festival 2020 (Dünya Kadınları Festivali) öncesinde, festivalin Kurucu Direktörü Jude Kelly, CBEİstanbul’a geliyor. Women of the World (WOW) festivalini, kadınlardan ilham alarak onların başarılarını kutlamak ve desteklemek amacıyla hayata geçiren Jude Kelly, 18 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'de Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek WOW Warmup Kültürde Kadın Gücü konuşmalarında, Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu Kurucusu Gülseren Onanç’ı konuk ediyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) kurucuları arasında yer alan, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kurulmasında aktif rol oynayan ve Washington merkezli Uluslararası Kadın İttifakı (TIAW) tarafından 2009 yılında ‘Dünyada Fark Yaratan 100 Kadın’dan biri olarak ‘Dünyada Fark Yaratan Kadın Ödülü’nün sahibi olan Gülseren Onanç, 18.00-20.00 saatleri arasında Jude Kelly ile birlikte kadınların ortak hareketleri ile toplumlarının geleceğine katkıda bulunarak, ülkelerine ve dünyaya nasıl perspektif kazandırabileceklerini kendi deneyimleri üzerinden konuşacaklar.

Fırsat eşitliği ve çeşitlilik

WOW Warmup serisinin ilk konuşmasında, British Council’ın Fırsat Eşitliği ve Çeşitlilik ilkesi çerçevesinde, herkes için eşit fırsatlar yaratarak engelleri kaldırmak amacıyla Türkçe-İngilizce simultane çeviri ve işaret dili tercümesi sağlanacaktır. WOW Warmup, herhangi bir ayrım gözetmeksizin herkesin katılımına açık olacaktır.

Kadınların başarılarını destekleyen ilk festival

Kadınların toplumdaki öncü kimliklerini destekleyen, kadınlar için eşitliği teşvik eden, başarılarını kutlayan ve kadınların günümüzde hala karşılaştıkları engelleri mercek altına alan bir festival olma özelliği taşıyan WOW, Jude Kelly, CBE tarafından 2011 yılında kuruldu. Konuşmalar, oturumlar, atölye çalışmaları, konserler ve performanslar gibi birçok etkinliğin yer aldığı festival, katılımcıların bir araya gelerek dünyayı daha adil bir yer haline getirmek adına, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesinin gerekliliği ve bu konuda yürüttükleri çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapabilecekleri bir diyalog ortamı sağlıyor. Kadınların başarılarını kutlamak ve desteklemek üzere hayata geçirilen ilk festival olan WOW, kurulduğu yıldan bu yana altı kıtada ve 30’dan fazla şehirde düzenlenen festivalleriyle, iki milyondan fazla insana ulaşarak dünyadaki en büyük, en kapsamlı ve en önemli kadın festivali olma özelliğine sahip.

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.