Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 09:53:00

Çinli Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Giriyor

Son 10 yılda hızla büyüyen dijital reklamcılık sektörü, dinamik yapısıyla reklamverenlerin en çok zorlandığı pazarlama alanlarından biri haline geldi. Geçtiğimiz iki yılda dijital reklam maliyetlerinin %12 artması ise markaların çok daha stratejik adımlar atmasını zorunlu kılıyor. Bu ihtiyaçtan hareketle 2016 yılında dijital yapay zeka destekli reklam analiz platformu olarak kurulan SocialPeta, son olarak Türkiye pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Dünya genelinde 68 reklam platformunu kapsayan ve 45 ülkede faaliyet gösteren SocialPeta, 600 milyondan fazla reklam verisini Türkiye’deki marka ve ajansların kullanımına sunarak reklam performanslarının artırılması için veri temelli pazar ve rakip analizleri sunacak.

 

Facebook’dan Alibaba’ya onlarca reklam platformu verisi

Yapay zeka reklam platformu SocialPeta; Facebook, Google, Alibaba, Netease Games, Baidu, Perfect World ve Toutiao gibi yüzlerce reklam ağının verilerini kapsayarak verileri analiz ediyor. Markaların dijital reklamcılık faaliyetlerini izleyen yazılım; markaların, rakiplerinin ve sektördeki diğer şirketlerin reklamlara nasıl ve nerede bütçe harcadıklarıyla genel stratejilerine dair içgörüleri elde ederek reklam yatırımlarının optimize edilmesini sağlıyor.

Teknik beceri ve büyük veri analizine odaklandıklarını belirten SocialPeta kurucusu Rocks Su, “Türkiye pazarında faaliyet göstererek küresel pazarı ağımızı daha da genişletmeye karar verdik. Son beş yıldaki tecrübemiz Türkiye’de daha iyi reklam veri analiz hizmetleri sağlayabileceğimizi bize gösteriyor. Ayrıca, daha fazla Türk şirketinin reklam yaratıcılığını zenginleştirmesine, reklam verilerini optimize etmesine ve dağıtım verimliliğini artırmasına yardımcı olacağız” dedi.

Reklam engelleme yazılımları yılda 100 milyar dolar kaybettiriyor

Dijital reklamcılık her ne kadar geleneksel mecralara oranla pek çok analiz imkanı sunsa da aynı zamanda bir şeffaflık sorununu da beraberinde getiriyor. Reklamverenler artan maliyetlere rağmen reklamlarının nerede göründüğüne ve tam olarak nasıl performans gösterdiğini detaylı inceleyemiyor. Üstelik Adblock gibi reklam engelleme yazılımlarının yaygınlaşması markalara 2019’da yaklaşık 100 milyar dolara yakın para kaybettirdi. Büyük veri ve akıllı teknolojiye odaklanan SocialPeta, bu zorluğun üstesinden gelmek için reklamcılık pazar analizi, uygulama istihbarat analizi, reklam yaratıcılık analizi, reklam maliyet analizi ve reklam yayınlayan site ve kanal analizi gibi çeşitli analiz fonksiyonları sunuyor.

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.