Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-28 13:40:00

CW Enerji, OSB’lerin yanında

Sanayicilerin uzun süredir beklediği Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği’ndeki değişiklikler sanayicinin yüzünü güldürdü. Birçok alanda beklentiyi karşılayan yeniliklerden biri de güneş enerjisinden elektrik üretmenin önünün açılması oldu. Buna göre, OSB'de yer alan sanayi ve hizmet destek parselinin boş kalan kısımlarında, katılımcının kendi ihtiyacı için gerekli olan güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurabilmesine imkân tanındı.

CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, yapılan değişikliklerin sanayicinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, “Bundan sonra güneş enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisleri, katılımcıya ait destek ünitesi kapsamında değerlendirmeye alınacak. Alanımızı genişleten ve çalışmalarımıza değer katan bu mevzuat değişikliğinden oldukça memnunuz. CW Enerji olarak, her zaman OSB’lerin yanındayız” dedi.

Bursa, 28.04.2020 – Sanayicilerin uzun süredir beklediği Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle ilgili yaşanan sevindirici gelişme sanayicilerin yüzünü güldürdü.

Güneş enerji sistemlerinin öncü firması CW Enerji’nin Genel Müdürü Volkan Yılmaz, OSB Uygulama Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle birlikte OSB'lere birtakım kolaylıklar sağlandığını söyledi. Bu kolaylıklardan birinin de güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üretmenin önünün açılması olduğunu ifade eden Yılmaz, “Değişiklikle OSB'de yer alan sanayi ve hizmet destek parselinin boş kalan kısımlarında, katılımcının kendi ihtiyacı için gerekli olan güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurabilmesine imkan tanındı. Bundan sonra güneş enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisleri, katılımcıya ait destek ünitesi kapsamında değerlendirmeye alınacak” dedi.

Artık OSB’lerin parsellerinin boş kalan kısımlarına güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurabileceklerini belirten Yılmaz, bu durumun oldukça güzel bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Alanımızı genişleten ve çalışmalarımıza değer katan bu mevzuat değişikliğinden oldukça memnunuz. CW Enerji olarak, her zaman OSB’lerin yanındayız” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Yılmaz, bu düzenlemenin sanayicilerin karşılaştıkları sorunların çözümünü amaçladığını söyledi.

OSB’lerde güneş enerjisinden elektrik üretmenin önü açıldı

Yılmaz, düzenleme ile OSB’deki firmaların kendi ihtiyacı için elektrik üretim tesisi kurulması, geri dönüşüm tesisi kurulması, emsal artış ve sanayicilerin karşılaştığı mağduriyetlerin giderilmesi gibi alanlarda pek çok adım atıldığını dile getirerek, “Değişikliklerde sanayicilerin ve OSB üyelerinin talepleri dikkate alındı ve beklentileri karşılandı. Yani yönetmelikteki değişiklik ile sanayicinin yüzü güldü” diye konuştu.

Güneş enerjisi paneli üretiminde pazar lideriyiz

“Ülkemizde güneş enerjisi sektörünün ve güneşten enerji üretim bilincinin artması bizleri sevindiriyor” diyen CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Çevre dostu, temiz enerji kaynağı olan ve güneş gibi sınırsız özellikteki bir kaynaktan sonuna kadar faydalanılması gerektiriyor. CW Enerji olarak, güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırıp, insanoğlunun geleceğini yeni teknolojiler ile desteklemeyi hedefliyoruz ve sürekli gelişim felsefesi ile faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin güneş enerjisi paneli üretiminde pazar lideriyiz. Deneyimli ekibimizle sektörümüzde dünyanın en iyileri arasında yer alıyoruz. Dünya ekonomisine katkı sağlamaya ve gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakma amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.