Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-07 21:00:00

Sanayicileri, KOBİ'leri, esnafı korumak adına gerekli bütün tedbirleri aldık

Bakan Albayrak, gündemdeki konulara ilişkin yaptığı değerlendirmede, birinci önceliklerinin hiçbir vatandaşın işini kaybetmemesi için mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Sanayicileri, KOBİ'leri, esnafı korumak adına gerekli bütün tedbirleri aldıklarına işaret eden Albayrak, şöyle konuştu:

''

Bu kapsamda dar gelirli 2.1 milyon aile için 1000 lira nakdi yardım yapacağımızı açıklamıştım. Yeni çalışmamız neticesinde inşallah bu süreçten etkilenen 2.3 milyon aileye daha ki bu manada çalışma bakanlığımız yoğun bir çalışma yürütüyor, bu manada 2.3 milyon aileye daha bu yardımı yapacağız ve toplam 4.4 milyon ailemize nakdi yardım sağlamış olacağız. Şu ana kadar 55 binden fazla esnafımıza, bunun 48 binine ilk defa dün itibariyle 25 bin lira finansman sağlandı. Bu vesileyle dün itibariyle toplamda 2 milyar liradan fazla finansman desteğini esnafımıza kullandırmış olduk.''

Bakan Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

''KOBİ'lerimiz için KGF aracılığı ile işe devam desteğini devreye almıştık. Dün itibariyle yaklaşık 51.651 firmamız işe devam desteğine başvurdu. Pazartesi günü itibariyle yaklaşık 23.000 firmaya 20 milyar liralık bir tahsiste bulunduk. Bu firmaların yüzde yüzde 96'sını KOBİ'lerimiz oluşturdu. Dün itibariyle 2.8 milyar liralık finansman ilk gün KOBİ'lerimizin hesaplarına geçti. 

5000 liranın altında geliri olan vatandaşlarımız için 10.000 liraya kadar çok düşük maliyetli temel ihtiyaç desteği devreye alındı. Bu manada dün itibariyle 3.7 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu. Ödemelere İnşallah bu hafta itibariyle başlıyoruz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.