Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-22 10:57:00

Nutanix çözümlerini tercih eden Yapı Kredi, kurumsal bulut ortamı ile başarısını sürdürüyor

Türkiye’nin en köklü finans kuruluşlarından Yapı Kredi, Nutanix Kurumsal Bulut ortamını tüm banka ve müşterilerine 7 gün 24 saat hizmet veren en kritik iş yüklerini çalıştırmak için kullanıyor.

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi ile 2014 yılında başlayan iş birliklerini 6’ncı yılında da yenilenen hizmetlerle sürdürdüğünü duyurdu. Yapı Kredi, bugün itibarıyla farklı veri merkezlerinde, çok farklı iş yüklerini sürdüren ve petabytelarca veriyi güvenle çalıştıran Nutanix altyapısını tercih ediyor. Nutanix, önemli iş yüklerinde Yapı Kredi’nin beklentilerini karşılamakta başarılı olurken şirketin kullanıcı memnuniyetinde de artış yaşamasına katkı sağladı.

 

Üst düzey teknolojiden yararlanarak hayata geçirdiği dijital ürün ve hizmetleriyle müşterilerinin yanında olarak onlara büyük kolaylıklar sağlayan Yapı Kredi, ilk olarak 2014 yılında Nutanix sistemlerini, sistem altyapısını izleme ve kayıtlarını saklamak amacıyla kullanmaya başladı. Önemli iş yükleri üzerinden bankanın beklentilerinin karşılanması sayesinde farklı iş uygulamalarında da Nutanix çözümlerini test eden banka, olumlu sonuçlar elde etmesinin ardından aldığı hizmetleri çeşitlendirerek iş birliğini sürdürdü.

 

 

Dijital Dönüşüm Projeleri Finans Kurumlarında BT’nin Önemini Daha da Artırdı

Kurumların ana itici gücünün bilgi işlem birimleri olduğu bu dönemde, finans kurumlarında bu birimlerin öneminin dijital dönüşüm projeleriyle daha da arttığı görülüyor. Tüm banka altyapı ve projelerinde hedef haline gelen en önemli başlıklar arasında iş birimlerinin gereksinimlerini çok hızlı bir şekilde karşılama, zamanında devreye alma, iş kritik uygulamalarını yüksek güvenlik, kararlılık ve performans ile çalıştırma geliyor. Yapı Kredi tarafından 2014 yılında devreye alınan ilk Nutanix sistemi, halen ilk hizmet sağladığı iş yükünü çalıştırmaya devam ederken son 6 yıl içerisinde sağlanan Nutanix güncellemeleri ile bankanın sürekli büyüyen veri ortamında veri depolama ve sistem kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanmış oldu. Nutanix Kurumsal Bulut ortamının sağladığı çözümler, veri merkezinde daha az yer ve daha az güç tüketimi ile kaynak kullanım verimliliğini artırdı ve işletim maliyetleri düşürüldü. Nutanix, Yapı Kredi altyapısında bugüne değin alışkanlık haline gelmiş sunucu, veri depolama ve bağlantı birimlerinden oluşan geleneksel yapılardaki tedarik, kurulum, devreye alma ve servis vermeye hazır hale getirilme süreçleri için gereken zamanı neredeyse yüzde 90 oranında düşürdü, bununla beraber sarf edilen iş gücü ve emeği aynı derecede azalttı.

 

“Kesinti Planlamaları Gibi Birçok Süreç Yönetimi Minimum Seviyeye İndi”

Bankanın geleneksel sistemlerin kullanımı süresince yazılım ve donanımlarının güncelleme süreçlerinin Nutanix kullanımıyla beraber minimum seviyeye indiğini ifade eden Yapı Kredi Teknoloji Altyapı, Network ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Erdoğan sadece bir yöneticinin tüm bileşenleri istediği zaman, kesintisiz ve zahmetsiz otomatik yapabilme imkanına kavuştuğunu vurguladı. Erdoğan “Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak, müşterilerimize en hızlı ve güvenli çözümleri sunuyoruz. Bu doğrultuda Nutanix Kurumsal Bulut Ortamı’nı, 2014 yılından beri başarılı bir şekilde kullanıyoruz. Bugün sahip olduğumuz Nutanix sistemlerinden, bankamızın yüksek önem arz eden kritik iş uygulamalarını çalıştırırken faydalanıyoruz. Nutanix sistemleri, istenildiği gibi büyüyebilen ve genişleyen, kolay erişilebilen esnek yapısıyla kullanılabiliyor. Operasyonları yürüten çalışanlarımıza zamandan ve emekten tasarruf ettirirken, altyapımızı müşterilerimize verdiğimiz hizmetler ve uygulamalara odaklı hale getirmemize de imkan tanıyan teknolojik faydalar sağlıyor. Yıllar içerisinde yaptığımız bütünleşik sistem yatırımlarıyla altyapımızı güvenli ve memnuniyet sağlayan bir şekilde çalıştırmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de dijital bankacılık stratejimiz doğrultusunda sektöre sunduğumuz teknolojilerle bankacılığı ileri taşırken müşteri deneyimini en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Yapı Kredi’nin Kurumsal Bulut ortamından sağladığı fayda ile ilgili konuşan Nutanix Türkiye Ülke Müdürü Tarık Ertuğrul ise şunları söyledi: “Türkiye’de dijital bankacılık alanında önde gelen finansal kuruluşlarından Yapı Kredi’nin Dijital Dönüşüm projesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Yapı Kredi’nin ihtiyacı olan performans, stabilite, çeviklik ve güvenliği sağlayan Nutanix ürünleri aynı zamanda ilerleyen dönemde ortaya çıkabilecek farklı ihtiyaçlar için de konumlandırılabilecek esnek bir platform sunuyor.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.