Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-23 19:26:00

İyi niyet anlaşması

Birleşik Krallık Londra Borsası'nda işlem gören halka açık bir şirket konumunda yer alan Exelixi Investment Public şirketi (EXIN) ile Singapur’da gelişmiş dijital teknoloji anonim şirketi Digital Access Pass Pte. Ltd. (Alıcı Kuruluş) arasında mutabakat anlaşması imzalandı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket arasında hisseli sermaye üzerinde kontrol eşitliği (Önerilen Edinim) elde etmek amacıyla kesin bağlayıcı resmi anlaşmaya girmek için iyi niyetli müzakerede bulunacaklar. 


Mutabakat anlaşması özel, gizli, resmi olarak bağlayıcı ve feshedilemeyeceği aktarılırken, resmi anlaşmanın diğer hükümleri henüz sonuçlanmadığı belirtiliyor. Ödeme hususunun bir kısmı, şirketin alıcı kuruluşa yeni menkul kıymetlerinin ihraç edilmesini içerebilecek. 30 Haziran 2020 veya resmi anlaşmanın yürürlüğe girmesinden önce, şirket önerilen edinim ile ilgili olarak alıcı kuruluş ile özel müzakere yapmayı kabul edecek. Resmi Anlaşma bu sürenin bitimine kadar kabul edilemezse, mutabakat anlaşması feshedilecek.


Önerilen edinimin kesinleşmesi halinde, Birleşik Krallık Londra Borsası'nda listelenen kurallar kapsamında şirketin sembolünün bildirilmesi gereken bir işlem ve değişiklik oluşturabilmesi bekleniyor. Şirket, resmi anlaşmaya girdiğinde veya mutabakat anlaşması için feshetme kararı verdiğinde veya önerilen edinim konusunda önemli bir gelişme olduğunda şirket tarafından daha fazla duyuru yapılacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.