Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-18 18:00:00

Altın 8 yılın yeni zirvesini test etti

Virüs salgının bazı ülkelerde kontrol altına alınmasıyla birlikte, ülkelerin ekonomileri açma kararları da piyasalara etkisini hissettirmeye başladı. Altın da bu ortamdan nasibini alarak son 8 yılın en yüksek seviyesinde yeni zirve kaydetti. Kriz ortamının yatışmasıyla, sarı madene merkez bankalarının yaratmış olduğu likidite ortamında faydalanma fırsatı da doğmuş oldu. 1751 dolar/onsla haftanın en yüksek seviyesini kaydeden sarı maden, haftalık kapanışı 1742 dolar/onstan yaptı ve haftalık bazda yüzde 2,2 değer kazandığı bir seansı tamamlamış oldu. Altın açısında pozitiflik sürerken, virüsle ilgili ikinci dalga kaygıları da sürüyor. Olası bir ikinci dalga da altın dahil birçok varlık sınıfına sert satışlar gelebileceği riski hala masada duruyor.

 

Gümüş geçtiğimiz haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, altın ile arasındaki oransal farkı kapatmaya başladı. Seansa 15,46 dolar/ons seviyesin başlayan beyaz maden, hafta boyunca yukarı doğru bir ralli şeklinde hareket etti. Gümüş son iki ayın en yüksek seviyesine yakın 16,64 dolar/onstan haftayı tamamlarken önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 7,6 kazanç yazmış oldu.

 

Platin de diğer kıymetliler gibi ekonomilerin açılışından pozitif fiyatlanarak, geçtiğimiz hafta 800 dolar/ons direncini kırarak son iki ayın en yüksek seviyesini kaydetti. 770 dolar/onstan haftaya başlayan platin, 801 dolar/onstan seansı tamamlarken yüzde 4 değer kazanmış oldu.

 

Paladyum ise diğer kıymetlilerin yükselişine ayak uyduramayarak haftanın tek kırmızıda kapatan kıymetli madeni oldu. 1886 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,1874 dolar/onstan seansı tamamlarken, yüzde 0,6 değer kaybetmiş oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta yüksek hacimli seanslar yaşarken, fiyatlar dünya fiyatlarına yakın seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 17383 kg altın, 13822 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

 

KaynakTroy 
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.