Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-16 23:00:00

D&R İstinyePark’ta Murathan Mungan rüzgarı esti

Merakla beklenen “2020 Model” isimli albümünü yayınlayan Murathan Mungan, D&R’da düzenlenen imza gününde sevenleriyle bir araya geldi. Poptan rock'a, rap'ten elektroniğe kadar farklı müzik tarzlarında 26 şarkıcı ve grubu yeni albümünde buluşturan Mungan, D&R İstinyePark mağazasında gerçekleşen etkinlikte hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Yazar ve şair Murathan Mungan, “2020 Model” isimli yeni albümünün D&R İstinyePark’ta gerçekleşen imza gününde sevenleriyle buluştu. 26 farklı ismin Murathan Mungan’ın yepyeni şarkı sözlerinde buluştuğu “2020 Model” albümünün imza gününe Mungan hayranları yoğun ilgi gösterdi. Mungan etkinliğe katılanlarla fotoğraf çektirirken gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

 

İmza gününde konuşan Murathan Mungan, “Albümün hazırlığı 1,5 yıl kadar sürdü. Şarkılar tek tek gözden geçirildi. Bazen yeni yorumlarla hazır şarkılar kullandık, bazen evde bekleyen şarkı sözlerini besteye gönderdik. Bazen ‘Söz Vermiş Şarkılar’ın ‘Beklemiş Sözler’ bölümünde yer alan, o güne kadar bestelenmemiş sözler bestelendi. Albümün hazırlık sürecinde yeni şarkı sözleri de çıktı, çalışmak istediğimiz bestecilere ve müzisyenlere onları gönderdik. Demolar geldi gitti, üzerinde yeniden çalışıldı, yeni vokal kayıtları yapıldı. 26 şarkıyı kapsayan uzun bir süreçti. Sonunda ‘Tamam, oldu’ diyebileceğimiz noktaya geldi. Albüm raflarda yerini aldı. Artık şarkılar kendi kaderlerini yaşayacak. Dinleyenlerin hatıralarında kendi yerlerini alacaklar” dedi.

 

Merakla beklenen albüm “2020 Model” yayımlandı

Murathan Mungan albümle ilgili; “2020'in farları biraz önümüzü aydınlatsın dedim. Önümüze bakan bir şey olsun istedim. Hem sound'da hem seste biraz günümüzden başlayan bir takvim işlesin. Herkesin projeye verdiği destek, emek çok hoşuma gitti. Gerçekten sevgiyle, saygıyla, çok şefkatle eğilmişler projeye. İş olsun diye yapılmamış işler olduğu anlaşılıyor” dedi.

 

“Sıfır kilometre şarkılar”

Hazırlığı yaklaşık bir buçuk yıl süren albümde yıllar önce bestelendikleri halde dinleyici karşısına çıkmadıkları için hiç bilinmeyen şarkılar olduğu gibi, albümün hazırlanması sırasında seslendiren sanatçılar tarafından bu albüm için bestelenmiş şarkılar mevcut. Nazan Öncel, Derya Köroğlu, Kalben, Gaye Su Akyol, Can Algeç, Bora Duran, Ozbi, Jabbar&Deeperise, Aylin Aslım&Ah! Kosmos, Batu Akdeniz kendi besteleriyle albümde yer alan sanatçılar arasında.

 

“BEN TÜRKİYE’YİM”

Albümde rock’tan elektronic’e, rap’ten pop’a birçok müzik janrı bir arada. Şarkı sözlerinin sahibi olmasının dışında albümün içerik tasarımını ve süpervizörlüğünü de üstlenen Murathan Mungan, albümdeki bu çeşitlilik için “Ben Türkiye’yim” diyerek kendi yansımasını anlatıyor.

Albüm müjdesini ilk kez kendi sosyal medya hesaplarından veren Mungan’ın paylaşımları müzik sektöründe heyecan yarattı. Farklı müzik tarzlarına sahip 26 ismin hayranları tarafından da merakla beklenen albüm, dinleyicisi ile buluştu.

 

Kehribar Sarı

Gri Pembe

1. Bir Bilsem Ah, Bir Bilebilsem, Nazan Öncel

2. Şu Senin Çekip Gitmelerin, Mehmet Erdem

3. Kırılgan, Jehan Barbur

4. Dargın Bir Bahar, Zuhal Olcay

5. Aşk Bin Defa, Çamur

6. Kalp Tamircisi Kadın, Gaye Su Akyol

7. Sert Adam, Can Algeç

8. Aşk Bu, Nükhet Duru

9. Otel Odaları, Çağatay Akman

10. Saklarım, Bora Duran

11. Ezber, Six Pack

12. Ters Orantı, Nuri Harun Ateş

13. Kahramanlık Tangosu, Sema Moritz

1. Pencerelerde, Hande Mehan

2. O Benden Önce, Ozan Anlaş

3. Bana Yarın Sor, Zeynep Casalini

4. Yaz Yanığı, Teoman

5. Aşktan Nasıl Gidilir, Şebnem Ferah

6. Güz Defteri, Koray Candemir

7. Ben Uyurken Tut Beni, Kalben

8. Zalime Kolay, Batu Akdeniz

9. Eskidendi, Çok Eskiden, Cem Adrian

10. Böyle de Güzeliz, Derya Köroğlu

11. Geçiyorum, Aylin Aslım&Ah! Kosmos

12. Yanımdan Geçip Gidiyorsun, Jabbar&Deeperise

13. Gecenin Eldiveni, Ozbi, eşlik eden: Murathan Mungan


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.