Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-21 13:16:00

İnsanlarla ilişkiyi özleyen yunuslar, denizden hediyeler getiriyor

Dış Haberler, 21 Mayıs (HİBYA) – Corona salgını nedeniyle alışık oldukları insanlarla ilişkileri kesilen, kendilerini besleyen insanların hasretini çeken yunus balıkları ''belki faydası olur'' diye denizden hediyeler taşıyor.

Avustralya'nın Queensland bölgesinde Tin Can koyundaki bir yunus sürüsü, koyda bulunan kafede müşterilerin salgın önlemleri dolayısıyla kaybolmalarından sonra insanlarla oynaşlarını özlediklerinden olsa gerek sahile deniz süngerleri, deniz kabuklarıyla kaplı şişeler ve mercan parçacıkları getirip bırakıyorlar.

Kafenin Facebook sayfasındaki bir paylaşımda “Yunuslar bize düzenli hediyeler getirerek, insanlarla karşılıklı etkileşimi ve ilgisini ne kadar özlediklerini gösteriyor,” denildi.

Yunus davranışları uzman olan Barry McGovern yunusların hiçbir davranışının kendisini şaşırtmadığını belirterek ''Muhtemelen insanları özlemiyorlar. Muhtemelen kolay bir yemek ve rutini özlüyorlar. ” diye konuştu.

Yunusların her türlü şeyle oynadıklarını belirten McGovern “Şimdi beslenmeye alışkınlar, bu yüzden gelen insanlara alışkınlar. İnsanlar olmadığı zaman, belki sadece canları sıkılıyor.” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.