Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-22 11:11:00

Masterpass, QNB Finansbank ve MindBehind işbirliği ile ödeme işlemleri sohbet uygulamalarına taşınıyor

Son derece basit, sürükle bırak yöntemi ile sohbet robotu tasarlama imkanı sunan MindBehind, ödeme sistemlerine yenilikçi boyutlar kazandıran teknoloji şirketi Mastercard, ve teknolojik girişimleri destekleme ve KOBİ’leri dijital platforma taşıma konusunda öncü banka olan QNB Finansbank, chatbot üzerinden alışverişin geniş kitlelere erişmesi için elele verdi.

 

Bu sayede işini dijital ortama taşımak isteyen işletmeler, herhangi bir websitesi sahibi olmadan ya da e-ticaret altyapısı kurmadan, ürün veya hizmetlerini doğrudan WhatsApp ve benzeri onlarca sohbet uygulaması üzerinden satışa sunabiliyor. Tüketiciler de herhangi bir uygulama indirmeden ve üyelik oluşturmaya gerek kalmadan, sadece sohbet uygulaması üzerinden alışverişlerini hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabiliyor.

 

Projede, MindBehind sohbet üzerinden alışveriş platformu, Mastercard tek tıkla kolay ödeme çözümü Masterpass altyapısını sunarken, QNB Finansbank ise sanal pos hizmetiyle fizikselden dijitale dönüşüm içerisinde olan küçük işletmelere destek veriyor.

 

Mastercard’ın sunduğu Masterpass dijital ödeme çözümü sayesinde, kart bilgileri bankacılık sistemine kayıtlı telefon numarasına iletilen tek kullanımlık şifre ile bir kereye mahsus güvenli bir şekilde kaydedildikten sonra, tüm Masterpass üye işyerlerinde gerçekleşecek alışverişlerde ödeme adımı kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde tek tıkla tamamlanabiliyor.Sohbet uygulamaları üzerinden alışveriş ve ödeme özelliğine erişmek isteyen firmaların ise QNB Finansbank üye işyeri olması ve MindBehind platformunu kullanmaları yeterli.

 

Mastercard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan: “Geçen sene ilk örneklerini hayata geçirerek Türkiye ve Avrupa’da ilkleri gerçekleştirdiğimiz “conversational commerce” bizim çok önem verdiğimiz bir alan. Şimdiye kadar yaptıklarımızın üzerine, bu projemizi ekleyerek, yenilikçi perakende teknolojilerini Türkiye ekonomisinin belkemiği olan KOBİ’lerin kullanımına sunuyoruz. İçinden geçtiğimiz bu dönemde İşletmelerin dijital dönüşümüne ivme katacak her işin çok kıymetli olduğuna inanıyorum.QNB Finansbank ve Mind Behind ile yerli işletmelerimize yeni bir kanal açıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

 

QNB Finansbank Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Koraş konu ile ilgili şunları söyledi: “Dijital Köprü ile KOBİ’leri dijitalleştirmek için çıktığımız yolda ödeme sistemlerindeki yenilikleri de yakından takip ediyor ve bu yöndeki girişimleri desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda müşterilere sohbet uygulamaları üzerinden kesintisiz bir ödeme deneyimi sunan bu yeni çözümü Masterpass ve Mindbehind ile hayata geçirerek başta KOBİ’lerimiz olmak üzere tüm üye işyerilerimizin ödeme almalarını kolaylaştırmaktan ötürü mutluyuz.”

 

MindBehind Kurucu Ortağı Anıl Kiper ise “MindBehind ailesi olarak en büyük önceliklerimizden biri, diyaloga dayalı yapay zeka çözümlerini ve chatbot teknolojisini her sektörden ve boyuttan şirket için kullanılabilir ve ulaşılabilir kılmak. Geliştirdiğimiz bu yeni çözüm ile artık şirketler chatbotları aracılığıyla diledikleri sohbet uygulamasından ürün ve hizmetlerini müşterileriyle buluşturabilecek, hızlı ve güvenli bir şekilde ödemelerini alabilecekler. Bu doğrultuda, Mastercard ve QNB Finansbank işbirliği ile kullanıma sunduğumuz bu yenilikçi çözümün yakın zamanda şirketler ve tüketicilerle buluşacak olmasından heyecan duyuyoruz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.