Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-28 09:40:00

Tamam mı devam mı?

 Küresel risk iştahı ekonomilerin açılması beklentisiyle güçlenmeye devam ediyor. S&P 500 3,000 seviyesinin ve 200 günlük ortalamasının üzerinde kapanarak yükseliş trendinin devam edeceği sinyali veriyor.

ABD - Çin kavgasına ve yuanın değer kaybına rağmen gelişmekte olan ülke paralarında önemli bir satış baskısı görülmüyor. Asya borsalarındaki satış Çin ve Hong Kong ile sınırlı durumda.

Borsa İstanbul dünyanın gerisinde de kalsa 104.500 direncini zorlanmadan geçerek iddiasını koruyor. Havacılık, otomotiv gibi salgının vurduğu ve geride kalan sektörlerin başı çektiği yükselişte bankalar geride kalmaya devam ediyor.

ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki satışlara rağmen Borsa İstanbul’un hafif yükselişle açılmasını bekliyoruz. Avrupa borsalarının destek paketi beklentisi ile yükselişini sürdürmesi durumunda Borsa İstanbul 105.500 seviyesini geçip 106.500’deki ana direncini hedefleyebilir.

Beklentilerden kötü ilk çeyrek karı sonrası son bir haftada endeksi %10 yenen THY hisseleri sınırlı oranda irtifa kaybedebilir. Ama piyasalar için asıl önemli olan yarın saat 17:00’de yapılacak olan analist toplantısında verilecek mesajlar.

Haberler & Makro Ekonomi

Clearstream TL işlemlere yeniden başladı

Clearstream Banking, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun işlem sınırlamalarından muaf tutmasının ardından Türk Lirası işlemlerine 25 Mayıs itibari ile yeniden başladığını açıkladı. BDDK, lira cinsi varlıkların takas operasyonlarının olumsuz etkilenmemesi için Euroclear ve Clearstream’i yurt dışı ile lira işlem sınırlamalarından muaf tutma kararı almıştı.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.