Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-26 11:11:00

Parıltılı Öğrenciler Gastronometro Mutfağı’nda Eğitim Aldı!

Metro Türkiye tarafından kurulan gastronomi keşif platformu Gastronometro, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ile iş birliği yaparak yaz okulu programı gerçekleştirdi. Görme engelli ve az gören öğrencilere mutfak aletlerini ve çeşitli gıda malzemelerini tanıtarak günlük hayatlarında kolaylık sağlayacak becerileri kazandırmayı amaçlayan programda, yoğurma, kesme, içecek hazırlama, market alışverişi gibi dersler yer aldı.

Parıltı’ya özel menü

Eğitimlerin Gastronometro mutfak ekibi tarafından verildiği program kapsamında, öğrencilerin hazırlayabileceği ve çok seveceği lezzetlerden oluşan özel bir menü de oluşturuldu. Kurabiyeden kısıra, ızgara köfteden soğuk çay yapımına uzanan menüyü şeflerle birlikte yapan öğrenciler, elleriyle hazırladıkları leziz yemekleri tatmanın mutluluğunu yaşadı. Gençler derslerde ayrıca, marketten sebze meyve seçmenin püf noktalarını da öğrendi.

Parıltılı öğrencilerin eğitim aldığı yaz okuluna altı gruptan oluşan toplam 36 genç katıldı. Her hafta bir grubun ağırlandığı yaz okulunda, her biri üç saat olmak üzere dört gün eğitim verildi. Eğitimin ardından sertifikalarını alan öğrenciler, başarılarını eğitmen şefleriyle birlikte pasta keserek kutladı.

Metro Türkiye Hakkında

Metro Türkiye, dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden METRO’nun satış şirketlerinden biridir. Metro Türkiye, profesyonellerin kendileri ve iş yerleri için ihtiyaç duydukları 40 bin çeşit ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır. METRO, 35 ülkede 760’tan fazla mağazayla hizmet vermektedir. Dünya çapında 150 binden fazla çalışanı olan şirket, tüm dünyada 24 milyon profesyonel müşteriye hizmet vermektedir. METRO’nun lokomotif şirketi olarak kabul edilen Metro Türkiye, ülkemizde 1990’dan bu yana faaliyet göstermektedir. Uygun fiyatlı, taze ve kaliteli on binlerce ürün, 21 şehirde 37 Metro Türkiye mağazasında satışa sunulmaktadır. Tüm Metro mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan bir standart olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartları yüzde 100 uygulanmaktadır.

Gastronometro Hakkında

Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro, eğitim, gelişim ve aktivite merkezi olarak Türkiye’de mutfak kültürünün gelişmesine odaklanıyor. 2015 yılından bu yana Türk mutfağı ve değerlerine sahip çıkmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Gastronometro’da, menü konsept, operasyonel yönetim, hijyen ve dünya mutfağı gibi farklı konularda eğitmen şefler tarafından eğitimler de veriliyor. Gastronometro ayrıca, Türkiye’nin yerel değerlerini globale taşıyarak, ülkenin potansiyel gelişim alanlarına birçok farklı yönden katkı sağlıyor. Türkiye’deki coğrafi işaretli ürünlerin Michelin yıldızlı şefler tarafından tanınmasından, Türk genç gastronomi profesyoneli adaylarına verilen eğitimlere kadar gerçekleştirildiği her projede, Türk şeflerinin ve sektörün gelişimine katkı sağlamak hedefiyle çalışıyor. Gastronometro sadece sektörü geliştirmiyor, aynı zamanda Türkiye’ye özgü yemek tariflerinin ortaya çıkmasına da destek oluyor.

Kaynak:Excel İletişim ve Algı Yönetimi

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.