Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-21 16:00:00

"Bağımız Var"ın son şarkısı balkonlardan söylendi

Sanatçılar
#BağımızVar Platformunun Yeni Şarkısını
Pencere ve Balkonlarından Seslendirdi

Bu toprakların kültürel mirasını yeniden yorumlayarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen #BağımızVar platformunun müzik prodüksiyon projeleri, farklı sanatçıların zamanın ruhuna uygun olarak evlerinin balkon ve pencerelerinden yorumladıkları “Aldırma Gönül” ve “Güzel Günler Göreceğiz” şarkılarıyla devam ediyor.

Seslendirenler arasında Merve Çağıran’ın da bulunduğu “Aldırma Gönül” ve “Güzel Günler Göreceğiz” yorumu videosuna bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=Gr45D8zYsY4

Üzerinde yaşadığımız toprakların kültürel mirasını yeniden yorumlayarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen #BağımızVar platformunun müzik ayağında, kültürel birikimi müziğin evrensel diliyle öyküleştiren bilindik şarkı ve türkülerin tanıdık ezgileri, farklı tınılarla yeniden yorumlanıyor.

Startı müzikle verilen #BağımızVar platformu, reklam ajansı Reklamania bünyesinde yürütülüyor. Reklamania Ajans Başkanı Yalkın Yel, platformun küratörlük görevini de üstleniyor.

#BağımızVar bünyesindeki yeni müzik prodüksiyon projesinin, evde kal günlerinde paylaşılan bağı ve umudu beslemeyi hedeflediğini dile getiren Yalkın Yel, “Tüm dünya olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte sevdiklerimizden uzak olsak da, kalben yakınlaşmak hem mümkün, hem de çok önemli. Biz de sanatçılarımızın desteği ile, çok sevilen iki şarkıyı evlerimizden, balkonlarımızdan, pencerelerimizden söyleyerek sesimizi duyurmak, bir parça da olsa duyanlara umut olmak istedik. Aramızda mecburi mesafe olsa da kalplerimizin bir olduğunu unutmamak bu dönemde en önemli şeylerden olsa gerek” dedi.

Bağımız Var’ın bu projesi için “Aldırma Gönül” ve “Güzel Günler Göreceğiz” şarkıları seçildi. Ayla Balyemez, Batu Akdeniz, Cem Yıldız, Ceren Gündoğdu, Dilek Türkan, Doğukan Medetoğlu, Elçin Orçun, Elif Çağlar, Ender Balkır, İkiye On Kala, Kamufle, Kolektif İstanbul, Koray Avcı, Melisa Uzunarslan, Merve Çağıran, Orçun Sünear ve Sufle gibi sevilen sanatçılar tarafından, kendi evlerinin balkon ve pençelerinde seslendirildi. İki şarkının arasında Kamufle’nin yazdığı ve seslendirdiği Dünya Benim Yurdum adlı rap şarkısı, #EvdeKal günlerine uygun sözleriyle bu unutulmaz eserlerin yanında yerini aldı. Şarkıların aranjesini yapan Ediz Hafızoğlu ve birbirinden farklı enstrümanları ile Anıl Şallıel, Barış Doğukan Yazıcı, Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Orhan Deniz, Serhan Erkol gibi isimler şarkıları yeniden yorumladılar. Şarkıların mix&masteringi ise Erim Arkman tarafından yapıldı.

Bu yeni yorum, #BağımızVar platformunda yayına girdi (https://www.youtube.com/watch?v=Gr45D8zYsY4 )

11 Sanatçı, Farklı Tarz ve Tınılarla, 11 Geleneksel Türküyle Bağ Kurdu; Bunları Yeniden Yorumladı

#BağımızVar projesinin müzik ayağında şu ana kadar 11 farklı sanatçı, 11 sevilen halk ezgisini farklı tarzlarla, ‘tanıdığımız ama duymadığımız yepyeni tınılarla’ yeniden yorumladı. Bu türkülerin ve bunları yorumlayan müzik insanlarının röportajlarının video çekimleri ise, projeye yeni bir boyut kazandırdı. Sanatçılar, ‘gözlere aşina ama unutulmuş motiflere ev sahipliği yapan büyüleyici mekânlarda’ gerçekleştirilen çekimlerde, sesleri ve enstrümanlarıyla türkülere hayat vermekle kalmadılar; bu türkülerle kurdukları bağın öyküsünü de anlattılar.

Reklamania tarafından geliştirilen ve hayata geçirilen #BağımızVar platformu, Karmen Şarapçılık (Diren Şarapları) kurumsal sponsorluğu ile destekleniyor.

Platformla ilgili gelişmeler #BağımızVar Instagram, Twitter ve Youtube hesaplarından takip edilebilir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.