Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-28 07:54:00

Asya Borsaları karışık seyrediyor

Dış Haberler, 28 Mayıs (HİBYA) - Asya borsaları Perşembe günü farklı yönlerde işlem görüyor. Çin borsası bir kez daha ABD ve Çin arasındaki artan gerginlik nedeniyle baskı altında ve Hong Kong borsası yaklaşık yüzde 2 değer kaybetti.

Perşembe sabahı Asya boralarında bir yandan giderek daha fazla ülkenin ekonomilerini açmasıyla iyimserlik artmaya devam ederken, aynı zamanda ABD ve Çin arasındaki artan gerilimler nedeniyle iyimsrlik azalıyor. Çarşamba günü, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo geçen hafta Çin tarafından sunulan güvenlik yasasına cevaben Hong Kong'un artık kendi kendini yönetmediğini ve protestoların Hong Kong'da yeniden başgöstermesine neden olduğunu söyledi.

İlk işlemlerde Hong Kong Borsası Hangseng endeksi yüzde 1.8 düştü. Çin anakarasında borsaları da baskı altında. Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.4, Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası yüzde 1.3 düşüş gösterdi.

Tokyo borsası Nikkei endeksi ard arda dördüncü gün yüzde 1.0 artışla yükselişini sürdürüyor.

Seul'de borsa yukarı doğru açılmasına karşın Kospi endeksi ilk saatlerde yüzde 0,8 düşüşe geçti. Güney Kore Merkez Bankası büyümenin önemli ölçüde yavaşladığını, tüketimin durgun olduğunu ve gelecekteki gelişmeler hakkında belirsizliğin büyük olduğunu belirtti. Bu yıl için GSYH tahmini yüzde -0,2'ye düşürüldü.

Sidney Menkul Kıymetler Borsası ise Perşembe sabahına yüzde 1.0 artışla başladı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.