Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-19 08:28:00

Dikkatler Merkez Bankaları üzerinde

Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) en üst karar alma organı olan ve bugün başlayan 73. Dünya Sağlık Asamblesi'nde (DSA) konuştu. Tarihte ilk kez video konferans yöntemiyle yapılan asamblede, Koca, "Yıllardır teoride konuştuğumuz birçok konunun pratikteki acı gerçekleriyle yüzleştiğimiz farklı bir dönemden geçiyoruz. Bugüne kadar evrensel sağlık kapsayıcılığı, krizlere hazırlık gibi kavramlar, Asamblelerde hep tekrarladığımız konular oldu. Kovid-19 pandemisi, bu kavramlar çerçevesinde hem ulusal sağlık sistemlerimizi hem de küresel sağlık yönetimini çok zorlu bir sınava tabi tutmuştur." diye konuşan Koca, salgındaki sınavda, gelişmişlik farkı gözetmeden hangi ülkenin daha iyi altyapıya sahip olduğu ve nasıl bir sağlık sistemi kurguladığının ortaya çıktığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır" dedi. Erdoğan,"15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir" açıklamalarında bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Normalleşme takvimi adım adım uygulanıyor. Normallleşme takvimini gelişmelere göre sürdüreceğiz. Türkiye'nin salgınla mücadelesi başarıyla sürüyor. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya tamamen kapatıp günlük hayatı tümüyle durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz. Sosyal hayatın her alanında diğer insanlarla aramızda 1.5-2 metre fiziki mesafe bırakmaya özen göstereceğiz" dedi.

ABD'de hisse senetleri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı çalışmasının ilk klinik deneylerinden olumlu sonuç alındığı haberiyle haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı. ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), Massachusetts merkezli biyoteknoloji firması Moderna Inc.'nin, üzerinde çalıştıkları Kovid-19 aşısının, 1. faz klinik deney aşamasında, insan vücudunda, Kovid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık sağladığını kaydetmesi sonrası yüzde 3.2 yükseldi.

Veri tarafında bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar bir gün boyunca kapalı olacak. Günün devamında ise saat 09:00’da İngiltere ÜFE ve TÜFE, 12:00’da Euro Bölgesi TÜFE, 17:00’da Euro Bölgesi Tüketici Güveni ve 21:00’da FOMC Toplantı Tutanakları takip edilecek.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.