Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-24 08:27:00

Remdesivir Asya borsalarını da olumsuz etkiledi

Dış Haberler, 24 Nisan (HİBYA) – Corona virüsüne karşı önerilen Remdesivir ilacı hakkınd hayal kırıklığı yaratan Çin' den gelen olumsuz bilgilerin, ABD borsalarını düşürmesiyle Asya Borsaları da haftanın son gününe karışık başladı.

American ilaç şirketi Gilead' ın corona hastalığına önerilen Remdesivir ilacı hakkında geçtiğimiz Cuma günü açıklanan olumlu gelişmelerden sonra piyasalar iyimserliğie girmişti.

Tokyo borsası Cuma sabahı ilk işlemlerde yüzde 0.7 düştü. Yarı iletken şirketler, Intel Perşembe günü ABD kapanışından sonra beklenenden daha kötü üç aylık rakamlar sunduktan sonra şirket hisseleri baskılandı. Japon yarı iletken şirketleri arasında Disco yüzde 4,2, Advantest yüzde 2,8 ve Tokyo Electron yüzde 2,5 değer kaybetti.

Hong Kong'da, Hangseng endeksi yüzde 0,3 düştü. Enerji devleri CNOOC ve Petro China sırasıyla yüzde 1,7 ve 0,7 artışla ters yönde ilerleyen şirketler oldu. Toparlanan petrol fiyatları ile brent petrolünün spot fiyatı yüzde 3.8 artarak 22.40 dolara'a, WTI ise yüzde 4.0 artışla 17.80 $' a yükseldi.

Hong Kong'da bankacılık sektörü de nispeten güçlü. HSBC, Bank of Communications ve Bank of China tümü sıfırın üzerinde işlem görüyor.

Anakara Çin'de Şanghay Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.6 düşerken Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası da yüzde 0.7 değer kaybetti.

Güney Kore'de Seul Menkul Kıymetler Borsası yüzde 0.7 değer kaybederken, Avustralya ASX 200 endeksi ise yüzde 0.7 artarak güçlendi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.