Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-06 09:20:00

Araç bakımında doğru bilinen yanlışlar

 Ancak bu derecede önemli bir konu özelinde bazı araç sahipleri kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmekte, bu tip bilgiler ilerleyen dönemlerde daha büyük problemlerin yanı sıra büyük giderlere de neden olmaktadır. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, kamuoyunda doğru olarak bilinen, hem aracı hem de araç sahibini tehlikeye atabilecek “yanlışları” açıkladı.

Yanlış: Tasarruf sağlamak için hava filtresinin değiştirilmesi

Araç kullanıcılarının yanlış bildiği bilgilerden biri olan tasarruf için hava filtresinin değiştirilmesi oldukça yaygın olan yanlış bir bilgidir. Bu bilgi sadece karbüratörlü araçlar için doğrudur. Enjeksiyonlu araçlarda hava filtresini değiştirmek motorun performansını arttırsa da yakıt tüketimini azaltmaz.

Yanlış: Motor sıcakken aracın yıkanması

Araç bakımında yapılan en kritik hatalardan biri de motor hala sıcakken aracı yıkamaktır. Ayrıca deterjanlı ve sabunlu su kullanmakta araca zarar verir. Her araç sürücüsünün bu görüş hakkında farklı düşünceleri olsa da motor deterjan ile temizlenmemeli ve motorun soğuması beklenmelidir. Çünkü sıcak motor soğuk su ile temas ettiğinde çatlar ve hasara yol açar.

Yanlış: Lastiklerin gereğinden fazla ya da az şişirilmesi

Araç kullanıcıları lastiklerin gereğinden az ya da fazla şişirilmesinin yakıt tüketiminde tasarruf sağlayacağını düşünür. Ancak lastiklerin hava basıncının az ya da fazla olması, yakıt tüketiminde tasarruf sağlamadığı gibi lastiğin kendisinin yanı sıra aracın sürüş şeklini de önemli oranda etkiler. Bu nedenle doğru lastik hava basıncı için mutlaka otomobilin kitapçığı kontrol edilmeli veya servis yetkilisinden bilgi ve yardım alınmalıdır.

Yanlış: Egzoz temizliği yaparken tazyikli su tutmak

Araç bakımında sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri de egzozların yanlış temizlenmesidir. Egzoz temizliğinde oldukça titiz davranılmalı ve destek alınmalıdır. İçindeki susturucuların yardımıyla motor sesini azaltmasından zehirli gaz salınımına kadar bir çok farklı işlevi yerine getiren egzozu temizlerken, direkt olarak suya maruz bırakılmamalı, içine bez benzeri eşyalar sokulmamalıdır. Bu durum egzozdaki kirleri derine itebilir ve egzozu delebilir.

Yanlış: Aracın fırça ile daha iyi temizleneceğini düşünmek

Her araç sahibinin yaptığı hatalardan bir diğeri de aracın yıkanırken fırça kullanılmasıdır. Genel bir yaygın düşünce olan aracın fırça ile daha iyi temizleneceği düşüncesi yanlış bir bilgidir. Fırça kullanmak aracınızı çizerek hasar verecektir. Araç yıkanırken fırça yerine sünger ya da araç temizlik ürünleri kullanılmalıdır.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.