Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-24 13:42:00

Tomra Food İle ceviz ayıklama için en gelişmiş teknolojiler

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Ceviz Türkiye Fuarı, ceviz yetiştiriciliğinden makine ve ekipmana, pazarlamasından teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede profesyonellerin Antalya’da buluştuğu bir ticari platform oldu. Fuara katılan TOMRA Food, kabuklu yemiş ürünleri için sunduğu dünya lideri sensör bazlı ayıklama teknolojilerini ceviz üreticileri ve işleyicileri ile paylaştı.

Ceviz ayıklamasında TOMRA Food’un sensör bazlı teknolojisinin tüm dünyada lider olduğunun altını çizen TOMRA Food Türkiye Satış Müdürü Ahmet Koçyiğit; “Ayıklama makinelerimiz, ürüne özel çözümlerle gıda üreticileri ve işleyicilerinin gereksinimlerini en üst noktada karşılıyor. Verimlilik artışı, gıda israfının minimize edilmesi ve ürün kalitesinde tutarlılık ile işletmelerin karlılığını arttırırken gıda güvenliğini de sağlıyoruz” diye belirtti.

Özellikle TOMRA Nimbus BSI+ ve TOMRA 3C ayıklama makinelerini ceviz profesyonelleri için önerdiklerini belirten Ahmet Koçyiğit; “TOMRA olarak hem kabuklu hem de iç üründe en başarılı çözümleri sunuyoruz. Ceviz ayıklamasında, sadece yabancı maddelerin değil ürüne özel kalite ve şekil kusurlarının tanımlanması da oldukça önemli. TOMRA makineleri, ceviz ayıklamada kabuk, septa, kırmızı, siyah, buruşuk cevizler, 1.sınıf ve 2. sınıf cevizlerde çeşitli tonları, açık renkler ve her türlü yabancı maddeyi tespit ederek ayıklayabiliyor” dedi.

TOMRA Nimbus BSI+ ayıklama makinesi ile cevizler en üst kalitede

TOMRA Food’un kabuklu yemiş, kuru meyve, tahıl ve tohum gibi ürünler için sunduğu TOMRA Nimbus BSI+ ayıklama makinesi, oldukça ayrıntılı bir sınıflandırma kabiliyeti için hem yakın kızılötesi hem de görünür spektrum dalga boylarını kullanarak ürün kusurlarını tespit ediyor. BSI+ modülü ile TOMRA, böcek yeniği, çürük, renk bozuklukları, kör ve küflü taneler dahil olmak üzere kabuklu yemişlerdeki kusurları tespit etmede pazarda liderliğini sürdürüyor. Yabancı maddeleri lazerle algılamanın verimliliği, serbest düşüşte ürünlerin renk ve biçim sapmalarını sınıflandıran kamera ile birleştiriliyor.

BSI (Biyometrik İmza Tanımlaması) teknolojisi, günümüzde kullanılan çoklu spektral kameraların geldiği son nokta. Sektördeki en geniş materyal aralığını hassas ve keskin bir şekilde tanımlarken özel yazılımı, benzersiz bir başarı ile ayıklamayı gerçekleştiriyor. BSI teknolojisi sayesinde, incelenen ürünlerin yüzeyi ve içindeki belirli kimyasal ve moleküler farklılıkları ve değişimleri tanımlamak mümkün oluyor.

TOMRA 3C ile ürün kalitesi artıyor, israfı azaltılıyor

Lazer ve spektral kamera teknolojilerinin entegre edildiği TOMRA 3C optik ayıklama makinesi, tüm yabancı madde ve renk kusurları yüksek performansta ayıklanıyor. Bu zamana kadar kanal tipi makinalarda ayıklanması mümkün olmayan zorlu yabancı maddeleri maksimum performans ve minimum kayıpla ayıklayan TOMRA 3C, renk ve şekil bozuklukları olan ikincil ürünleri de kusursuz bir şekilde algılıyor. Böylece üretim verimliliği artıyor ve yüksek ürün kalitesi sağlanıyor.

TOMRA 3C, lazer ve spektral kamera teknolojisinin yanı sıra yüksek yoğunluklu LED aydınlatma ile birleştirilen çift taraflı yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde ürünlerin görsel karakteristiklerine göre benzersiz bir şekilde ayıklanmasını sağlıyor. TOMRA’nın NIR yakın kızılötesi teknolojisi, yabancı maddeleri en doğru şekilde tanımladığından iyi ürünler, çok nadiren hatalı olarak ayıklanıyor. Böylece ürün israfı da azaltılıyor.

Ahmet Koçyiğit, yabancı maddelerin en efektif ve hızlı şekilde ayıklanmasının zorlu bir süreç olduğuna değinerek; “Bazı yabancı maddeler çok küçük olduğundan, bazıları ise ürünlere çok benzemesi nedeniyle, elle seçme bantlarında verimli bir şekilde ayıklanamıyor. Bu gibi nedenlerle defalarca ayıklama hattından geçirilen ürünler, zarar görebiliyor. Zarar gören ürün kullanılamaz veya daha düşük fiyatlara kabul görür olduğu için karlılığın da düşmesine neden oluyor. TOMRA 3C, kabuk, dal, sap, taş, toprak, plastik, metal ve cam da dahil olmak üzere her türlü yabancı maddeleri temizleyerek en iyi ayıklama performansı ve yüksek gıda kalitesi standardı sunuyor. Özel tasarımlı çıkış kanalları sayesinde iyi ürünün zarar görmesini ve kırılmasını da önleyerek verimin en üst seviyeye çıkarılmasını sağlıyor” diye belirtti.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.