Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 10:35:00

Sigortaladım.com’dan Koronavirüs (Covid-19) bilgilendirmesi

Sigortanız Koronavirüs tedavisini kapsıyor mu?

Ülkemizde ve tüm dünyada görülen Koronavirüs salgını, birçok soruyla beraber “Sigortam virüs tedavisini karşılıyor mu?” sorusunu da gündeme getirdi. Virüs şüphesi duyan ya da virüsten bağımsız olarak bir kontrole girmek isteyen vatandaşlar, özel sağlık sigortalarının geçerli olup olmadığını ya da sigortalarından hangi aşamaya kadar yararlanabileceklerini merak ediyor. Sigorta sektöründe tarafsız ve doğru bilginin kaynağı www.sigortaladim.com bu konudaki sorulara açıklık getiriyor.

Dünyada birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklar Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan ediliyor. Ülkemizde de görülen Koronavirüs vakalarıyla birlikte, sağlık sigortalarıyla ilgili birçok soru da gündeme geliyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel salgın (Pandemi) tedavisi hem özel sağlık hem de tamamlayıcı sağlık sigortalarında tedavi noktasında kapsam dışı kalıyor. Hastalık ilk aşamada diğer grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer semptomlar göstermesi nedeniyle tanı netleşene kadar özel hastanelere yapılan başvurular ve tedaviler özel sağlık sigortasında kişinin sahip olduğu teminatlar doğrultusunda karşılanıyor. Ancak koronavirus için yapılan spesifik testler ve pozitif çıkması durumunda ardından yapılacak tedaviler poliçe şartları gereği kapsam dışında olması nedeniyle karşılanamıyor. Bu durumda Koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın tedavileri Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tedavi hastanelerinde tamamen ücretsiz olarak karşılanıyor.

Sağlık Bakanlığının son yayımladığı genelge ile sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların tanısı kesinleşinceye kadar devlet, bakanlığın görevlendirdiği vakıf ve özel hastanelerce kabul edilip, tedavi süreçlerinin yapılması zorunlu hale getirildi. Koronavirüs vakalarının başından sonuna kadar tüm tedavisi ücretsiz olarak yürütülüyor.

Bu süreçte tedbirli olmak, önlem almak ve evde kalmak büyük önem taşıyor. Sigortaladım.com olarak Salgını durdurmaya destek olalım, virüsten daha akıllı ve güçlü olduğumuzu gösterelim, evde kalalım, kendimizi ve etrafımızdakileri koruyalım diyoruz.

Sigortaladım.com olarak konuyu yakından takip ediyor, doğru bilginin kaynağı olma misyonumuzla edindiğimiz her bilgiyi www.sigortaladım.com web sitemiz üzerinden paylaşıyoruz.

Sigortaladim.com yalnızca bir sigorta karşılaştırma sitesi değil, aynı zamanda sektörle ilgili en doğru bilgiye ulaşabileceğiniz bir bilgi kaynağıdır.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.