Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-24 09:22:00

Bu Yıl Dijital ramazan Yaşanacak

E-Ticaret Ramazan'a Hazır...

Avantjix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Alışverişler de yardımlar da ağırlıklı olarak dijital ortamda yapılacak. Dijital Ramazan yaşayacağız.”

 

Covid-19 pandemisi nedeniyle milyonlarca kişinin tercihi haline gelen E-Ticaret sektörü, Ramazan’da artan talebi karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. 

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, koronavirüs tehdidi yüzünden zorunlu olarak evde kalanlarla, Ramazan dolayısıyla kalabalıklaşan market ve pazarlardan uzak durmaya çalışanların sanal mağazalara yöneldiğini söyledi. 

Özellikle gıda ve hazır yemek sektöründe Ramazan süresince talep yoğunluğu yaşanmasının beklendiğini kaydeden Kayral, “Sanal marketler ve yemek şirketleri, siparişlerin hazırlanması ve müşteriye ulaştırılması aşamasında yaşanabilecek aksaklıkları gidermek amacıyla personel alımları yaptılar. Pandeminin ilk günlerinde talep yoğunluğu nedeniyle sanal market siparişlerinin teslimatı 4-5 gün sürebiliyordu. Personel takviyeleri sonucu, teslimatlar eskiden olduğu gibi kısa sürelerde yapılıyor. Teslimat süresini birkaç saate düşüren firmalar bile var. Hazır yemek firmaları da özel menülerle Ramazan sofralarını zenginleştirmenin çabası içerisindeler” diye konuştu. 

 

DİJİTAL RAMAZAN YAŞANACAK 

 

Ramazan aylarının manevi duyguların en yoğun yaşandığı dönemler olduğunun altını çizen Güçlü Kayral, “Türkiye zor günlerden geçiyor. İşini kaybeden, evini geçindirmekte zorlanan insanlar var. Bu kişilere yardım etmek gerekiyor. Sanal marketler, bu yıl her bütçeye uygun Ramazan kolileri hazırladılar. 40-50 TL’lik koliler de var, 500-600 liralık koliler de var. Bu yıl alışverişi de yardımları da ağırlıklı olarak dijital ortamda yapacağız. Kısacası dijital Ramazan yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

Ramazan alışverişlerini ve yardımlarını online yapmanın avantajları olduğuna değinen Güçlü Kayral, şunları söyledi: 

“Ramazan’da fırsatçılar ortaya çıkabiliyor. Fiyatlar çok değişken olabiliyor. İnternette alışveriş yapmadan önce alınacak ürünlerin fiyatlarını karşılaştırma siteleri aracılığıyla öğrenmek mümkün. En uygun fiyatlı ürün hangi dijital dükkânda biliyorsunuz ve oradan alıyorsunuz. Ayrıca, alışverişleri ve yardımları yapacağınız siteye Avantajix.com üzerinden giderseniz, alacağınız para iadesiyle yeni alışverişler yapmanız, bir kişiye daha yardımda bulunmanız mümkün olacak.”



Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.