Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-06 11:37:00

Lenovo, bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Eşitliği listesine girdi

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, cinsiyet eşitliği ve çalışma dünyasında eşit fırsatlar sunma konusundaki kararlılığı ile bu yıl da Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde (GEI) yer alan 325 firma arasına girdi.

TEKNOLOJİ, finans, enerji, sağlık da içinde olmak üzere 50 farklı sektörde faaliyet gösteren, 42 ülke ve 50 farklı sektörden şirketlerin, kadın ve erkeklere eşit fırsatlar sunulması çalışmalarının değerlendirildiği Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nin 2020 sonuçları açıklandı.

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Lenovo, iş yerinde cinsiyet eşitliği ve kadın temsilinin artması konusundaki çabalarını kanıtlamış 325 şirketin yer aldığı Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Listesine iki yıl art arda girmeyi başardı.

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarının iki yıl üst üste takdir görmesinden gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:“ Lenovo global çapta cinsiyet eşitliği çalışmaları ile 2020 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği endeksinde yer alan 325 firmadan biri. Bu endeks özellikle kadın erkek eşitliğine önem veren ve raporlarını şeffaf bir şekilde paylaşan şirketleri açıklayan bir çalışma olarak biliniyor. Liste 42 ülke ve bölgeden 50 farklı sektörü temsil eden firmaları içeriyor. Bu endekste yer almak Lenovo için büyük bir onur. Çünkü Lenovo kadın erkek eşitliğini özellikle şirket kültürünün en önemli parçalarından biri olarak görüyor. Endekste yer almamız stratejimizin doğru yönde olduğunu gösteriyor. Yaklaşık 60 ülkede faaliyet gösteren Lenovo’nun dünya genelinde 57 bin çalışanı var. Globalde kadın iş gücü %35 oranında. Lenovo Türkiye’de ise bu oran % 40.6 civarında. Kadının teknolojide üretim ve tasarım sürecindeki rolünün daha da artmasına önem veren bir şirket olarak bu oranı %50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Buna destek olmak amacıyla 2007’de Lenovo bünyesinde global çapta uygulamaya başlattığımız WILL (Women In Lenovo Leadership – Lenovo’da Yönetimde Kadın) ağı oluşturdu. WILL, tüm dünyadaki kadın girişimcileri desteklemek üzere oluşturulan bir platform olarak hizmet sunmayı sürdürüyor. Lenovo Türkiye olarak aynı doğrultuda hareket eden şirketimizde üst düzey yönetimindeki kadınların oranı %33’tür. Küresel çapta gücünü ispatlamış bir teknoloji firması olarak hem Türkiye’dehem global düzeyde kadın çalışanları özellikle satış ve liderlik pozisyonlarında konumlandırmayı sürdürüyoruz. “

2016 yılında hayata geçirilen Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nin standartlaştırılmış raporlama çerçevesi, halka açık şirketlerin, şirket istatistikleri, politikalar, toplumsal katılım ve geliştirilen ürünler ve hizmetler gibi dört ayrı alanda cinsiyet eşitliğini nasıl teşvik ettikleri hakkında bilgi açıklama fırsatı sunuyor. Açıklamaların kapsamına, istatistiklere ve politikaların başarısına bağlı olarak, küresel olarak belirli bir standardın üzerinde puan alan şirketler, endekse dahil ediliyor. Endekste şirketlerin uluslararası cinsiyet eşitliği inisiyatiflerine imzacı olması gibi kriterler de değerlendiriliyor.

Lenovo Hakkında

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) 50 milyar ABD Doları değerinde 57,000 çalışanı ile 180 pazarda faaliyet gösteren bir Fortune 500 şirketidir. Herkes için daha akıllı teknolojiler sunmak için cesur bir vizyona odaklanmış, daha kapsayıcı, güvenilir ve sürdürülebilir bir dijital toplum yaratacak nitelikte dünyayı değiştiren teknolojiler geliştirmektedir. Dünyanın en eksiksiz akıllı cihazlar ve altyapı portföyünü tasarlayarak ve inşa ederek dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcı için daha iyi deneyimler ve fırsatlar yaratmak için Akıllı Dönüşüm'e de öncülük ediyoruz. Daha fazlasını öğrenmek için https://www.lenovo.com adresini ziyaret edebilir, bizi LinkedInFacebookTwitterYouTubeInstagramWeibo üzerinden takip edip en güncel haberlerimizi StoryHub üzerinden okuyabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.