Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-12-21 12:26:00

Faizsiz tasarruf sektörüne güç birliği çağrısı

Faizsiz konut ve araç edindirme sektörünün yıllık 25 milyar TL’lik hacme ulaştığını belirten Vakıfevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, sektörün yoluna birlik olarak devam etmesi gerektiğini belirtti. Kolo, “Sektördeki köklü kurumlar olarak bir araya gelerek daha sağlıklı bir zeminde büyümek için ortak hareket etmeliyiz” dedi

Faizsiz konut ve araç edindirme sektörünün 2019 yılını yüzde 120 büyümeyle tamamladığını belirten Finansevim Kurucu Ortağı ve Vakıfevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, sektöre birlik çağrısı yaptı. 25 milyar TL’lik hacme ulaşan sektörün yoluna birlik olarak devam etmesi gerektiğini belirten Kolo, “Sektörün daha sağlıklı bir zeminde ilerlemesini sağlamak için köklü kurumlar, güç birliği yapmak üzere harekete geçmeli. Söz konusu birlik sektörün daha güvenli ve kaliteli hizmet vermesi için çalışmalı. Aksi halde yaşanacak olumsuz senaryolardan taşın altına elini koymayan büyük küçük her kurum sorumlu olacaktır” dedi.

‘Sağlam temellerde büyümeli’

Sektörün ilk iki kurumuna ziyarette bulunduklarını ve olumlu görüş aldıklarını belirten Kolo, tüm üyelerin eşit temsil hakkına sahip olacağı bir birliğin tüm sektörün hak ve menfaatlerini koruyacağını ifade ederek şunları söyledi: “Birlik ile haksız rekabetin önüne geçmeyi ve sektörün gelişimine katkıda bulunmayı temenni ediyoruz. Birlik, istikrar ve güven ortamı oluşması için çalışmalı. Hedefimiz kontrol ve denetim mekanizmalarıyla sektörün sağlam temeller üzerinde büyümesini sağlamak.”

25 milyar dolarlık dev bir sektör

Faizsiz konut ve araç edindirme sisteminde sektörün büyüklüğü yıllık 25 milyar TL’ye ulaştı. 2019 yılı sektörün büyümesinde en verimli yıllardan biri oldu. Özellikle yüksek faizler nedeniyle sektör yüzde 120 büyüdü. 2020 yılında ise yüzde 50 büyümesi bekleniyor. 5 bin kişiye istihdam sağlayan ve 700 şubeye ulaşan sistemle katılımcılar son 1 yılda 40 bine yakın konut ve otomobil satın aldı.

‘Birilerinin zarar etmesi kime fayda sağlayacak’

2018 yılında yerel bir kurumu iflas noktasında satın alarak borçlarını kapattıklarını ve sektörün itibarını korumaya destek olduklarını söyleyen Kolo, “Bizler üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye çalışırken tereddüt etmiyoruz. Çünkü olumsuz senaryo sanılanın aksine kuruluşlara yarar sağlamaz, zarar verir. Yasal zeminde çalışmaları devam eden sektörümüzü tıpkı her ortamda anlattığımız birlik ve beraberlik anlayışı ile korumalıyız” dedi.

Amaç ve hedef:

Tasarrufa dayalı finansman sektörünün hak ve menfaatlerini korumak, rekabet gücünün artırılmasına, haksız rekabetin önlenmesine, tasarrufa dayalı finansman işleyişinin gelişmesine katkıda bulunmak, finansal istikrarın sürdürülmesine katkıda bulunacak ilkeler oluşturmak, kontrol ve denetim mekanizmalarıyla sektörün yapı taşlarının sağlam temeller üzerinde oluşmasını sağlamak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.