Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-09 18:09:00

İmamoğlu:Araç tasarrufu ve işçi hakları konuşulsun istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Eylül ayı toplantılarının ilk birleşimini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi. Yüz binlerce İstanbullunun canlı yayında merakla izlediği toplantıda, gündemde olan araç tasarrufu ve bazı çalışanların iş akitlerinin feshedilmesi konuları da ele alındı.

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İyi Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ve bazı meclis üyeleri, söz alarak konuyla ilgili görüşlerini belirtti.

Konuşmaların adından AK Parti Grubu, hizmet fazlası oldukları için iade edilen araçlar ve bazı İBB çalışanlarının iş akitlerinin feshedilmesi konularını görüşülmesi için iki ayrı araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti.

Teklife destek veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, komisyonlarda konuların detaylıca inceleneceğine inandığını belirterek, “Her iki konudaki bütün sorular komisyonda cevaplanacak. Meclis üyelerimizin her iki konuda sorduğu soruların komisyonda da sorulması ve tek tek cevaba dökülmesi için İBB’nin tüm bürokratlarına talimat vereceğim. Hem tasarruf hem işçi hakları tümüyle konuşulsun” dedi.

İmamoğlu tarafından oya sunulan komisyon teklifleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Kurulacak komisyonlar yapılan araştırmanın ardından İBB Meclisi’ni araç tasarrufu ve işten çıkarmalarla ilgili bilgilendirecek.

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.